Opis stanowiska
Osoba obejmująca to stanowisko jest odpowiedzialna przede wszystkim za opracowywanie receptur, a także przygotowywanie instrukcji i norm produkcji.
Obowiązki
- Opracowywanie i wdrażanie nowych technologii produkcji i nowych wyrobów
- Nadzór technologiczny nad optymalizacją receptur i procesów
- Dobór i zatwierdzanie nowych surowców oraz kontrola jakości dostarczanych surowców
- Bieżące czuwanie nad jakością produkowanych wyrobów i koordynowanie nieprawidłowości
- Poszukiwanie nowych możliwości w zakresie rozwoju asortymentu firmy
- Eliminowanie błędów w procesie wytwarzania
- Prowadzenie testów na skalę laboratoryjną i produkcyjną w zakresie nowych produktów
- Opracowywanie i nadzór nad dokumentacją technologiczną (atesty, specyfikacje, etykiety)
- Przeprowadzanie postępowania reklamacyjnego
- Ścisła współpraca z innymi działami w przygotowywaniu i realizacji produkcji
Wymagania
- Wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności lub pokrewne
- Doświadczenie w projektowaniu produktów dla branży piekarskiej i cukierniczej
- Znajomość przepisów prawa żywnościowego
- Znajomość standardów HACCP, IFS
- Umiejętność analitycznego myślenia oraz planowania strategicznego
- Umiejętność podejmowania decyzji
- Komunikatywna znajomość języka angielskiego
Mile widziane
- Wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności lub pokrewne
- Doświadczenie w projektowaniu produktów dla branży piekarskiej i cukierniczej
- Znajomość przepisów prawa żywnościowego
- Znajomość standardów HACCP, IFS
- Umiejętność analitycznego myślenia oraz planowania strategicznego
- Umiejętność podejmowania decyzji
- Komunikatywna znajomość języka angielskiego
Oferujemy
- Pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku z dużym potencjałem wzrostu
- Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
- Niezbędne narzędzia pracy
- Samodzielność na zajmowanym stanowisku
Proces rekrutacyjny
- Krótka, wstępna rozmowa telefoniczna lub wideo.
- Rozmowa kwalifikacyjna w biurze z bezpośrednim przełożonym.
- Feedback i przedstawienie oferty
Zapraszamy zainteresowane osoby do wysyłania CV z dopiskiem „Technolog żywności” na adres: rekrutacja@labfarm.pl