Technolog Żywności


Opis stanowiska

Osoba obejmująca to stanowisko jest odpowiedzialna przede wszystkim za opracowywanie receptur, a także przygotowywanie instrukcji i norm produkcji.

Obowiązki

  • Opracowywanie i wdrażanie nowych technologii produkcji i nowych wyrobów
  • Nadzór technologiczny nad optymalizacją receptur i procesów
  • Dobór i zatwierdzanie nowych surowców oraz kontrola jakości dostarczanych surowców
  • Bieżące czuwanie nad jakością produkowanych wyrobów i koordynowanie nieprawidłowości
  • Poszukiwanie nowych możliwości w zakresie rozwoju asortymentu firmy
  • Eliminowanie błędów w procesie wytwarzania
  • Prowadzenie testów na skalę laboratoryjną i produkcyjną w zakresie nowych produktów
  • Opracowywanie i nadzór nad dokumentacją technologiczną (atesty, specyfikacje, etykiety)
  • Przeprowadzanie postępowania reklamacyjnego
  • Ścisła współpraca z innymi działami w przygotowywaniu i realizacji produkcji

Wymagania

  • Wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności lub pokrewne
  • Doświadczenie w projektowaniu produktów dla branży piekarskiej i cukierniczej 
  • Znajomość przepisów prawa żywnościowego
  • Znajomość standardów HACCP, IFS
  • Umiejętność analitycznego myślenia oraz planowania strategicznego
  • Umiejętność podejmowania decyzji
  • Komunikatywna znajomość języka angielskiego 

Mile widziane

  • Wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności lub pokrewne
  • Doświadczenie w projektowaniu produktów dla branży piekarskiej i cukierniczej 
  • Znajomość przepisów prawa żywnościowego
  • Znajomość standardów HACCP, IFS
  • Umiejętność analitycznego myślenia oraz planowania strategicznego
  • Umiejętność podejmowania decyzji
  • Komunikatywna znajomość języka angielskiego 

Oferujemy

  • Pracę w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku z dużym potencjałem wzrostu
  • Stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
  • Niezbędne narzędzia pracy
  • Samodzielność na zajmowanym stanowisku

Proces rekrutacyjny

  1. Krótka, wstępna rozmowa telefoniczna lub wideo.
  2. Rozmowa kwalifikacyjna w biurze z bezpośrednim przełożonym.
  3. Feedback i przedstawienie oferty

Zapraszamy zainteresowane osoby do wysyłania CV z dopiskiem „Technolog żywności” na adres: rekrutacja@labfarm.pl