Dasz wiarę, że

Na dodatek nie musi do tego poświęcać życia, a jedynie użyczyć nam trochę swoich komórek.


Rolnictwo komórkowe

Chyba każdy z nas potrafi wyobrazić sobie tradycyjne gospodarstwo. W LabFarm chcemy uprawiać mięso, bardzo podobnie do tego, jak uprawia się zboże. Właśnie dlatego proces ten nazywany jest rolnictwem komórkowym. Zamiast pola, maszyn, pracy rolników i nasion, od których wszystko się zaczyna, potrzebujemy laboratorium, specjalnych urządzeń, doświadczonych naukowców i kilku komórek. Na naszej farmie nie uprawiamy pszenicy czy żyta, ale czyste mięso.

Po co hodować całe zwierzę, skoro potrzebujemy tylko jego części? Od dawna specjaliści z całego świata zadają sobie to pytanie. A gdyby tak móc zjeść kurę i mieć kurę?

Czyste mięso to prawdziwe, pełnowartościowe mięso. Do tego bezpieczniejsze, bo pozbawione antybiotyków i zanieczyszczeń. Jedyna różnica polega na tym, że jest hodowane poza ciałem zwierzęcia, które nie musi poświęcać życia, a jedynie użyczyć nam kilku swoich komórek.

Miejsce

Wybrane komórki trafią do specjalnego miejsca, które nazywane jest bioreaktorem lub kultywatorem. Przypomina on zbiornik do warzenia piwa. Stabilne otoczenie zapewnia komórkom energię i ciepło potrzebne do wzrostu.

Zbiory

Po kilku tygodniach wzrostu mięso powinno być gotowe do zbiorów. Ponieważ hodowane będzie tylko mięso do spożycia, nie powstaną żadne produkty uboczne ani odpady pochodzenia zwierzęcego. Czyste mięso bez kości, skóry czy piór.

Źródło

Wszystko rozpocznie się od pobrania komórek od starannie dobranego zwierzęcia. Potrzebny jest tłuszcz, mięśnie i inne komórki. Pobrana próbka zostanie przetestowana i wyselekcjonowane zostaną komórki, które idealnie nadadzą się do wyhodowania z nich zdrowego, pysznego i etycznego mięsa.

Troska

Komórki w bioreaktorach dzielą się tak samo, jak działoby się to wewnątrz organizmu zwierzęcia. Potrzebują do tego pożywienia pełnego substancji odżywczych takich jak aminokwasy, tłuszcze i witaminy. Dzięki temu będą mogły się rozrastać, tworząc całe struktury.

Posiłek

Podano do stołu! Mięso gotowe do przyrządzenia w ulubiony sposób i spożycia. Prawdziwe, czyste, pyszne mięso o identycznych właściwościach odżywczych co mięso hodowane tradycyjnie, ale w pełni bezpieczne, bez antybiotyków i zanieczyszczeń.

Źródło

Wszystko rozpocznie się od pobrania komórek od starannie dobranego zwierzęcia. Potrzebny jest tłuszcz, mięśnie i inne komórki. Pobrana próbka zostanie przetestowana i wyselekcjonowane zostaną komórki, które idealnie nadadzą się do wyhodowania z nich zdrowego, pysznego i etycznego mięsa.

Miejsce

Wybrane komórki trafią do specjalnego miejsca, które nazywane jest bioreaktorem lub kultywatorem. Przypomina on zbiornik do warzenia piwa. Stabilne otoczenie zapewnia komórkom energię i ciepło potrzebne do wzrostu.

Troska

Komórki w bioreaktorach dzielą się tak samo, jak działoby się to wewnątrz organizmu zwierzęcia. Potrzebują do tego pożywienia pełnego substancji odżywczych takich jak aminokwasy, tłuszcze i witaminy. Dzięki temu będą mogły się rozrastać, tworząc całe struktury.

Zbiory

Po kilku tygodniach wzrostu mięso powinno być gotowe do zbiorów. Ponieważ hodowane będzie tylko mięso do spożycia, nie powstaną żadne produkty uboczne ani odpady pochodzenia zwierzęcego. Czyste mięso bez kości, skóry czy piór.

Posiłek

Podano do stołu! Mięso gotowe do przyrządzenia w ulubiony sposób i spożycia. Prawdziwe, czyste, pyszne mięso o identycznych właściwościach odżywczych co mięso hodowane tradycyjnie, ale w pełni bezpieczne, bez antybiotyków i zanieczyszczeń.

Chcesz wiedzieć więcej?